حمله فیشینگ

حملات فیشینگ ارتباطات جعلی هستند که به نظر می­ رسد از یک منبع قابل اعتماد می­ آیند اما می ­توانند انواع داده را به خطر بیندازند. این حملات می­ توانند دسترسی به حساب ­های آنلاین و داده­ های شخصی کاربر را تسهیل کنند، مجوزهایی را برای اصلاح و به خطر انداختن سیستم ­های متصل بدست آورند و در برخی موارد کل شبکه­ های رایانه­ ای را تا زمانی که هزینه باج تحویل داده نشده، در اختیار خود قرار دهند.

در اغلب موارد ایمیل ­های جعلی یا پیام­ های متنی شبیه به ایمیل­ های منابع معتبر یا شناخته شده توسط مهاجمان به سیستم هدف ارسال می­ شود تا داده­ های حساس را سرقت کنند و یا بدافزار موردنظر خود را بر روی سیستم قربانیان نصب نمایند.

گاهی اوقات هکرها تنها به دریافت اطلاعات شخصی و اطلاعات کارت اعتباری کاربر برای منافع مالی رضایت دارند اما در موارد متعددی ایمیل ­های فیشینگ برای جمع ­آوری اطلاعات شخصی و محرمانه کارکنان در سازمان، جهت استفاده در حملات مخرب­ تر علیه چند فرد یا یک شرکت خاص ارسال می­ شوند.

تنها یک حمله فیشینگ موفق برای به خطر انداختن شبکه و سرقت داده ­های شما کافی است، به همین دلیل همیشه مهم است که قبل از کلیک کردن فکر کنید.  

صنایع مورد هدف فیشینگ:

هدف اکثر مهاجمان از حملات فیشینگ سود مالی است، بنابراین عمدتاً صنایع خاصی را هدف قرار می ­دهند. هدف می ­تواند کل سازمان یا تک تک کاربران آن باشد. صنایع مورد هدف عبارتند از:

  • فروشگاه­ های آنلاین(تجارت الکترونیک)
  • رسانه ­های اجتماعی
  • بانک ­ها و موسسات مالی
  • سیستم ­های پرداخت
  • شرکت­ های فناوری اطلاعات
  • شرکت­ های مخابراتی
  • سازمان­ های دولتی

روش ­های مورد استفاده در فیشینگ هر کدام به شیوه منحصر به فردی عمل می­ کنند:

  1. فیشینگ صوتی: گاهی ممکن است سیستم ­های پیام خودکار باشند که همه ورودی­ های شما را ضبط می­ کنند. اما گاهی اوقات، یک فرد با شما صحبت می ­کند تا ایجاد اعتماد و فوریت را افزایش دهد.
  2. فیشینگ پیامکی: پیام­ های متنی یا برنامه تلفن همراه ممکن است شامل یک پیوند وب یا درخواستی برای پیگیری از طریق ایمیل یا شماره تلفن جعلی باشد.
  3. فیشینگ ایمیل: سنتی ­ترین روش فیشینگ است که با استفاده از ایمیل از شما می ­خواهد پاسخ دهید و یا پیوندهای وب و پیوست­ های بدافزار را دنبال کنید.
  4. فیشینگ موتور جستجو: برای قرار دادن لینک به وب سایت­ های جعلی در بالای نتایج جستجو تلاش می­ کند. بعضی از این لینک­ ها ممکن است شامل تبلیغات پولی باشند.
  5. فیشینگ URL: لینک­ ها شما را وسوسه می­ کنند که به وب سایت­ های فیشینگ سر بزنید. این پیوندها معمولاً در ایمیل­ ها، متن­ ها، پیام­ های رسانه­ های اجتماعی و تبلیغات آنلاین ارائه می ­شوند.
  6. فیشینگ In-session: به عنوان یک وقفه در مرور وب معمولی شما ظاهر می­ شود. برای مثال ممکن است برای صفحاتی که در حال بازدید هستید، پنجره­ های pop-ups جعلی برای ورود مشاهده می ­کنید.